Madeira IV

 

Madeirán IV. Porto Moniz

 

Ismét egész napos programot terveztünk. Madeira északi partjának legnyugatibb pontjára mentünk, egy igazi természeti csodát felfedezni. Porto Monizba, ahova a hatvanas évekig csak hajóval lehetett eljutni. Nem csoda, hiszen nem lehetett könnyű a hatalmas hegyeken keresztül utat építeni. Egyébként szinte az egész szigeten az autós közlekedést az alagútba be-alagútból ki folyamatos ismétlődésével jellemezhetjük.

 

 

A sziget ezen a pontján nehéz igazán jó időt kifogni. Minket megérkezésünkkor néhány perces zivatar fogadott, aztán nemsokára ismét kisütött a nap szerencsénkre. A kis város partjainál a még forró vulkáni láva és az óceán állandó hullámzása természetes medencéket alakított ki annak idején. A nem túl mély medencékben a csendes sima felszínű víz napos időben felmelegszik, bár a turisták nagy örömére a néha felerősödő hullámok olykor átcsapnak a medencék peremén.

 

 

Egymástól pár száz méterre két különálló medence csoport található, az egyiket ingyenesen használhatják az idelátogatók. A másikhoz csekély díj ellenében zuhanyzó és öltöző is jár. Mi az utóbbit próbáltuk ki, igazán nagy élmény volt, ajánljuk mindenkinek. Még ilyenkor október vége felé is éttermek, kávézók, és üzletek sokasága fogadta az ideérkezőket, tettünk egy kört mi is, aztán késő délután visszaindultunk a szállodába.

 

 

 

Megosztás:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Legutóbbi bejegyzések

Messenger